Altavins Viticultors

Tempus

Negre DO Terra Alta
13,50€

COM ÉS AQUEST VI?

El Tempus flirteja amb el temps. És un vi que s'elabora amb raïm de ceps antics, marcats per un compàs diferent: la pau que van plantar els avantpassats, que ara donen el fruit en un vi reflexiu. El Tempus ha madurat en botes de roure, 12 mesos, i després un altre any en ampolla, perquè s'acabi d'acoblar. Per això és un vi per prendre'l a poc a poc, sense rellotges

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

Combinación
Plats de cullera
Color
Negre pensarós
Aroma
Fruita negra, tocs de vainilla i torrats
Gusto
Bascula entre la frescor i la calidesa: elegant i complex
M'agrada pensar en el Tempus com un 'slow-wine', de mateixa manera que hi ha un slow-food o una slow-life. Prenen-nos el vi amb calma, com si cada dia fos diumenge i estéssim asseguts a la taula amb un plat de cullera, amb guisats, amb carns socarrades a foc lent. Deixem que el vi passi sense córrer, reflexiu i calmós.
El Tempus està elaborat amb Garnatxa negra i té un pessic de Syrah i de Samsó. Són ceps antics de la Terra Alta, que el celler Altavins aprofita com record antic d'un passat difícil. Ara que el present és més lluminós tastareu un vi de manteta, de llar de foc. Durant sis mesos hem portat màniga curta, però finalment podem tastar vins de tardor.
Lloc: Batea
DO: Terra Alta
Raïm: Garnatxa negra, Syrah i Samsó
Criança: Criança
Temps de criança: 12 mesos en botes de roure i un any en ampolla
Altavins Viticultors
Altres vins del celler Altavins Viticultors
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials