Quim Batlle

Foranell Garnatxa Blanca

Blanc DO Alella
13€

COM ÉS AQUEST VI?

El Foranell és un vi blanc per pulveritzar tot allò que creiem que sabem sobre el vi blanc. És un vi absolutament atípic, especial i d'una tipicitat d'Alella majúscula. Tota la vida ens havien dit que els vins blancs soler ser joves. Doncs el Foranell 2014, del celler Quim Batlle, és una Garnatxa Blanca amb 5 anys de criança! És un vi intens, musculat, voluminós.  

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

Combinación
Carns a la brasa amb verdures, estofats de peix i carn, foies i formatges
Color
Groc amb reflex daurat molt intens
Aroma
Fruita blanca amb fonoll i camamilla
Gusto
Omple tots els racons: equiol·librat i persistent

Us heu fixat que a l'etiqueta hi han lligat un cordill? Doncs el posen a mà! En aquest celler hi ha una voluntat d'artesania que es nota fins i tot en l'ampolla. El raïm es cull a mà i tot es treballa sense màquines. Així, quan tasteu un vi artesanal, ecològic i de petita producció, entengueu el valor que té.
Quim Batlle va decidir el nom del vi per casualitat. Un dia, remenant un diccionari, hi va trobar la paraula "Foranell", que vol dir "el vent que bufa de mar cap a terra". La DO Alella està a prop del mar, però no és plana. Aquesta vinya creix a 300 metres per sobre el nivell del mar. I està bressolada pel vent. Són vinyes petites, rodejades de boscos.
Lloc: Tiana
DO: Alella
Raïm: Garnatxa blanca
Criança: Gran Reserva
Temps de criança: Fermentat en acer inoxidable i 5 anys en ampolla
Quim Batlle
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials