2017

La Vinya vella d'Alella Vinícola

Negre Alella
30 €
Experimental
Celler
Alella Vinícola
El vi d'una varietat que encara no té nom
La vinya vella és un minúscul pany de ceps situat a la Vall de Rials, on es concentra la major part de vinya del poble d'Alella. Són ceps petits i escarransits, plantats als anys 30, que es conserven en vas. Des de fa uns anys els germans Samuel i Xavi Garcia Muntané, propietaris d'Alella Vinícola, intenten saber quina varietat és. De moment, estudis d'ADN han permès concloure que no és cap varietat coneguda a Europa.
Judith
Judith
Estem davant d'un vi únic, d'una varietat desconeguda a Europa, probablement cosina germana de la Garnatxa negra. Voldria saber quin nom li posaran. Com que és una varietat negra li podrien posar Whitney Houston. O encara millor, Alella Franklin.

David
David
La Vinya vella és un espai autèntic per visitar, si teniu la sort que us hi acompayin en una visita a Alella Vinícola. És un celler fundat el 1906, que conserva una autèntica Catedral del Vi construïda per Jeroni Martorell, deixeble d'Antoni Gaudí. És una vinya petita, amb una caseta encalada i un arbre plantat, des d'on es veuen unes impressionants vistes de la DO Alella, amb Barcelona de fons.Color
Vermell suau, amb tocs liles
Aroma
Maduixes, violetes i pebre
Gust
D'entrada és àcid. Després, fruita vermella i herbes. Ampli i comfortable.
Envelliment
Criança
Temps de criança
8 mesos amb les seves mares en tines d'acer inoxidable
Combinació
Embotits, formatges, carn a la brasa
Raïm
Una varietat que encara no es coneix
Viticultura
Ecològica
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials