VidBertus

Menut

Negre DO Conca de Barberà
Uns 8'5€

COM ÉS AQUEST VI?

Arriba el Carnestoltes. Et disfressaràs? Per molts, és sentir-se com un nen: divertit, trapella... L’avantatge és que quan et fas gran, ho pots acompanyar amb una copa de vi... Menut, la nova proposta del celler VidBertus, a la Conca de Barberà. Un celler jove, atrevit i amb un gran futur.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

Combinación
Hamburgueses 'prèmium', carns a la llosa, estofats d'antic
Color
Un vermell lleugerament violaci
Aroma
Fruita carnosa, regalèssia i torrats 
Gusto
Fruita fresca, llaminera, exuberant, explosiva

Per què aquest vi és especial? Està elaborat amb una varietat autòctona: el garrut. Se’n fan molt pocs a Catalunya. En alguns llocs es coneix com a monestrell, perquè era un raïm francès que cultivaven els monjos. I això connecta molt amb la Conca de Barberà, punt d’intercanvi de la Ruta del Cister. Garrut, que en català vol dir “amb les urpes afilades”. I en canvi us acaricia la llengua. Potser és un marrec, però té un ADN de gran tradició vinícola.

Sabíeu que aquest vi ha crescut al celler de Viveristes, una espècie d’escola amb instal·lacions per fer-hi vi. I encara connecta més, perquè aquest vi es fa a l’Espluga de Francolí. Si no coneixíeu VidBertus, visiteu el celler. El Menut és un glop de primavera. Fa venir ganes de treure la taula a la terrassa.
Lloc: Espluga de Francolí
DO: Conca de Barberà
Raïm: Garrut
Criança: Criança
Temps de criança: 10 mesos en fusta
VidBertus
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials