2015

Menut. Celler Vidbertus

Negre Conca de Barberà
Uns 8'5€
Insòlit
Celler
VidBertus
El complement perfecte per Carnestoltes
Arriba el Carnestoltes. Et disfressaràs? Per molts, és sentir-se com un nen: divertit, trapella... L’avantatge és que quan et fas gran, ho pots acompanyar amb una copa de vi... Menut, la nova proposta del celler VidBertus, a la Conca de Barberà. Un celler jove, atrevit i amb un gran futur.
Judith
Judith
Per què aquest vi és especial? Està elaborat amb una varietat autòctona: el garrut. Se’n fan molt pocs a Catalunya. En alguns llocs es coneix com a monestrell, perquè era un raïm francès que cultivaven els monjos. I això connecta molt amb la Conca de Barberà, punt d’intercanvi de la Ruta del Cister. Garrut, que en català vol dir “amb les urpes afilades”. I en canvi us acaricia la llengua. Potser és un marrec, però té un ADN de gran tradició vinícola.


 

David
David
Sabíeu que aquest vi ha crescut al celler de Viveristes, una espècie d’escola amb instal·lacions per fer-hi vi. I encara connecta més, perquè aquest vi es fa a l’Espluga de Francolí. Si no coneixíeu VidBertus, visiteu el celler. El Menut és un glop de primavera. Fa venir ganes de treure la taula a la terrassa.Color
Un vermell lleugerament violaci
Aroma
Fruita carnosa, regalèssia i torrats
Gust
Fruita fresca, llaminera, exuberant, explosiva
Envelliment
Criança
Temps de criança
10 mesos en fusta
Combinació
Hamburgueses 'prèmium', carns a la llosa, estofats d'antic
Raïm
Garrut
Viticultura
Ecològica
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials