Cooperativa de Gandesa

Puresa negre

Negre DO Terra Alta
Uns 24€

COM ÉS AQUEST VI?

Per què només celebrem coses cada 365 dies? No s’hi val a dir “fa un mes que sortim”? O, la criatura ja té un any, dos mesos i tres dies! Aprofitem les efemèrides. Aquest vi té una excusa immensa. El Celler Cooperatiu de Gandesa compleix 100 anys. Puresa. Un vi negre de carinyena de la Terra Alta. Un vi per bufar espelmes amb alegria.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

Combinación
Clotxa, truita amb suc, fricandó amb bolets
Color
Un vermell concís, de sang. És un vi amb molt de cor.
Aroma
 Fruita vermella madura i té un tombant refrescant, com d’After Eight. 
Gusto
 Fresc, especiat i elèctric. Resulta elegant, llarg i persistent. En certa manera és cremós: s’estén per la llengua com una estora de fruita. És gastronòmic.

Si no coneixeu la Coope de Gandesa l’heu de buscar al Google. És una de les catedrals del vi més imponents del país, orgull de la Terra Alta. L’ampolla li rendeix un homenatge senzill, però atrevit. L’etiqueta representa l’skyline de l’edifici, concebut per l’arquitecte Cèsar Martinell. I dic concebut perquè dones, homes i nens van construir la catedral amb les mans nues. Això no va d’edificis, només. Va de persones, de col·lectivitat. D’un poble lluitant contra la pobresa, la guerra. I m’encanta l’etiqueta. Una sola paraula. I dues dates. Que n’aprenguin els que fan campanyes electorals.

És un vi fet amb carinyena de 50 anys. Una de les varietats més de moda. No és fàcil. S’hi nota l’ofici d’un segle. A copes, és una sensual temptació. Puresa, de la Cooperativa de Gandesa. Un maduret interessant. Un vi Georgecloònic. I a partir d’ara, quan penseu no digueu Gandesa, digueu grandesa. Millor si hi vas; si no, es pot comprar en línia
Lloc: Gandesa
DO: Terra Alta
Raïm: Carinyena
Criança: Criança
Temps de criança: Vuit mesos en botes de roure
Cooperativa de Gandesa
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials