Tomàs Cusiné

Finca Barqueres

Negre DO Costers del Segre
20 €

COM ÉS AQUEST VI?

Per Nadal, cada ovella al seu corral. Però tu no ets una ovella, oi? Perquè, si no, els donaries herbetes, i no aperitiu, escudella, marisc i rostit… I a sobre els demanaràs que tastin els torrons, les neules i els polvorons. Tu no ets una ovella... Ets una granja d’engreix. Amb quin vi ho regaràs? Finca Barqueres, de Tomàs Cusiné, un vi que combina amb l’escudella. 
 

Varietats: 100% Carinyera.

Superficie: Parcel·la d’1,2 ha.

Orientació: Plantada en vessant nord-est.

Sòl: Graves de diverses quantitats i substrats de terra i roca. Formats al Paleogen, tenen argila i llims amb intercalacions de gresos conglomerats i calcaris procedents de les estivacions de les Muntanyes de Prades que alhora eleven la vinya.

Alçada: 712 metres.

Agricultura: Ecològica i certificada amb CCPAE. Treball exclusiu amb adobs orgànics d’elaboració pròpia. Control de l’origen de la matèria orgànica i de les temperatures de cocció. Llaurat entre ceps amb preservació de la coberta vegetal del sòl. Pràctiques biodinàmiques en aplicacions i treballs a la vinya.

Verema: Manual en caixes i refrigeració del raïm sencer, amb estricta selecció de raïms gra a gra en doble taula de selecció.

Elaboració: Fermentació i maceració en dipòsit de 5.000L on també es fa la fermentació malolàctica. Envelliment en 6 bótes de roure francès -Allier seleccionades- de 600 L i de primer any. Criança màxima de 12 mesos.

Llevats: Treball d’identificació i de selecció de llevats autòctons de la vinya per a la inoculació durant la fermentació.

Producció: Màxim 4.600 ampolles.

Nota de tast: Color intens, fruita negra, molt concentrat, pruna negra i tabac, mineral i persistent.

Denominació d’Origen: Costers del Segre.

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

Combinación
Escudella, canelons, torrons
Color
Vermell fosc i brillant
Aroma
Saborosa i rica
Gusto
Potent, amb un punt mineral, salvatge, despentinat. Fresc pels entrants i balsàmic per les postres.

Ets dels qui creu que el vi blanc és pel marisc i el negre per les persones? Superem aquest marc mental! A dinars espectaculars, vins espectaculars. És un vi sincer. Diuen que és perfecte per compartir amb la gent amb qui pots mostrar-te tal com ets.

T’explicaré tres motius pels quals aquest (i no un altre) seduiran els teus convidats… El primer és que està elaborat amb el raïm de moda: la carinyena. És fresc, delicat, saborós i evocador. El segon és que prové d’una sola finca. Veieu: “Single vineyard”Single, com la teva cosina. I el tercer és l’exclusivitat. Només se n’embotellen 6.000 ampolles.
Lloc: El Vilosell
DO: Costers del Segre
Raïm: Carinyena
Criança: Criança
Temps de criança: Un any en barriques de roure
Tomàs Cusiné
Altres vins del celler Tomàs Cusiné
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials