2016

Salanques. Mas Doix

Negre Priorat
Uns 30€
Universal
Celler
Mas Doix
Un "super glue" per a tota la família
Família és una paraula que serveix d’excusa per asseure gent molt diferent a la mateixa taula. El cunyat s’ho beu tot. Ta germana vol vins amb ànima. Els millenials busquen vins atrevits. I al sogre no li posaràs segons quines etiquetes... Busca un vi universal, excel·lent i que faci de superglue de tota la família. Salanques, del celler Mas Doix, un negre del Priorat per guanyar-te el cor de tots els convidats. 
 
Judith
Judith
Per què aquest i no qualsevol altre és un vi per a la família? Per tres factors: el lloc, el cor i l’ànima. El lloc. El Salanques està elaborat al Priorat, on la llicorella fa que es necessitin dos ceps per el·laborar cada ampolla. A més, aquest vi està fet a Poboleda. Un dels pobles més frescos de la comarca, on hi ha una entrada d’aire que dóna oxigen a les vinyes. El cor: És un jove de vinyes velles. És com la teva taula. Experiència i joventut. Són vins, complexos, rics, però frescos, atrevits.

David
David
Fixeu-vos en l'ampolla: alta, elegant, amb un segell que recorda les inscripcions de la Cartoixa d’Scala Dei. I aquí està l'ànima. Els monjos van introduir les varietats clàssiques, garnatxa i carinyena i ells li han afegit un pessic de Syrah de vinya jove. És un vi divers, familiar. I perquè us explico tot això? Per què és un tema de conversa neutral.
 Color
És vermell i amb un ribet una mica blavós. Això indica que és jove
Aroma
Fa olor de fruites negres, d’esbarzer. És divertit, mores, gerds, llaminer
Gust
Elegant i fresc. Entra com una onada. Sedós. Omple tota la boca deixa una estora de fruita.
Envelliment
Jove
Temps de criança
No en té
Combinació
Canelons de ceps, rostit de pollastre, torrons i neules
Raïm
Garnatxa, Carinyena i un punt de Syrah
Viticultura
Tradicional
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials