Vins Petxina

Garrí

Negre DO Conca de Barberà
Uns 7€

COM ÉS AQUEST VI?

Què, és un divendres? Els divendres són un estat mental. Per això es va inventar el dijous a la nit, la copeta del dimecres, la quedada del dimarts... Si s’ha de muntar un sarau, qualsevol dia de la setmana és bo. I saps què? El calendari et regala una festa. El vi novell ja ha arribat a la ciutat. Visquem aquest esdeveniment! Garrí, el primer vi de la collita 2018, de Vins Petxina. Un vi novell per fer una festa. 
 

AMB QUÈ PRENDRE AQUEST VI?

Combinación
Rostes de cansalada, ous estrellats, remenat de bolets
Color
Vermell poc pujat. La pell ha estat poc temps en contacte amb el vi
Aroma
 L'olor de fruita arriba a tot arreu, com un amic que es perfuma
Gusto
Explosiu: fruita fresca, no rasca gens, llaminerot. És una festassa.

El raïm es verema al setembre, fermenta a l’octubre i al novembre es converteix en novell. El novell no és exactament un jove. Un vi jove està més refet i podries encadenar una anyada amb una altra. El novell és fruita: no el guardis. Consumeix-lo abans que perdi l’esplendor. El Garrí s’elabora artesanalment, com s’ha fet sempre, i sense sulfits. És una Heidi: de poble, sa, divertit i amb la galta colrada.

És ben bé com l’etiqueta: colorista, afruitat explosiu. És excel·lent, però no hi busqueu ni complexitat ni subtilitat. Tot i això, és excepcional per tres motius:
1. Només es pot consumir una vegada a l’any.
2. Combina amb menjars de porc o ous.
3. Porta una enorme càrrega de festa.
En molts pobles, el novell es rep amb una branca de pi a la porta. “On hi ha ram hi ha mam”. Ara diuen “marca el novell en vermell”.
Lloc: Sarral
DO: Conca de Barberà
Raïm: Syrah
Criança: Jove
Temps de criança: Novell
Vins Petxina
Altres vins del celler Vins Petxina
Vins relacionats
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials