2015

Avi Ton. Eudald Massana Noya

Blanc Penedès
< 15 €
Explosiu
Celler
Eudald Massana Noya
Un blanc de focs artificials
T’acabes d’adonar que començaran a venir nits màgiques i no saps quin vi posar-te? Tens clar que aniràs de blanc o amb roba de lli, o complements de palla, com si fossis de Míkonos. Doncs busca un vi blanc, però no et conformis amb un de fresquet qualsevol, busca’n un de memorable. Avi Ton del celler Eudald Massana Noya.
Judith
Judith
Com et vesteixes per a una nit màgica? D’entrada com l’aparador d’una carnisseria, però agafes la rebequeta, per si refresca. Aquest vi t’entén: és molt fresc i té un puntet tòrrid. Per què? És jove i ha passat un temps en una bota de fusta. Està fet amb xarel·lo, que és una de les varietats més significatives del Penedès i, a més, un poderós antioxidant. A l’etiqueta posa agricultura ecològica certificada. Al seu web diuen, a més, que són biodinàmics.

David
David
A les nits d’estiu hi ha mosquits, i també borinots. Us he explicat mai com eviten que els insectes vagin a les vinyes? Posen una espècie de filferros que desprenen feromones, que provoquen confusió sexual als bitxos. Quan ho oloren marxen a una altra vinya i així eviten haver de fumigar.
 Color
Molt claret
Aroma
Poma, pera, anisats i herbes del camí
Gust
Cremós, ampli, sense estridències
Envelliment
Criança
Temps de criança
Uns mesos en botes de fusta
Combinació
Empedrat de bacallà amb mongetes del ganxet
Raïm
Xarel·lo
Viticultura
Ecològica
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials