2020

Lo Noi del Sac

Blanc Montsant
12€
Corpulent
Celler
Pascona
Un blanc de noirs musculat i sense roba
Lo noi del sac és un blanc extraordinari. És un 'blanc de noirs', un vi blanc que neix a partir d'una varietat negra: el Merlot. Hi ha poquíssims vins com aquests. Resulten sorprenents per la seva polivalència entre blancs i negres. Aquest és un vi jove, amb una criança de quatre mesos en tancs d'acer inoxidable, elaborat amb els raïms que creixen al Celler Pascona (Falset, DO Montsant). És un resultat més de la feina inconformista i tossuda del jove vinater Toni Ripoll, pare d'un altre vi terrorífic (per com de bo està) com la Maria Ganxa
 
Judith
Judith
En Toni Ripoll té dues passions: elaborar vins excel·lents i complicar-se la vida. Al seu celler dels afores de Falset hi tenia plantades, sobretot, varietats negres. Per tal d'atendre la demanda de vins blancs es va posar a fer un 'blanc de noirs'. El resultat és un vi musculat, expressiu, ambivalent, que podeu tastar amb tota la seva força durant les visites al celler Pascona, on hi destaca el Walking tour, una experiència segura per caminar i tastar vins entre vinyes.
Image
 

David
David
Una vegada vam escriure que 'Lo noi del sac' era un vi Michael Jackson. Ni blanc, ni negre, però amb el millor de les dues opcions. En Toni Ripoll ens ho recorda, quan tornem a tastar la nova anyada: fresca, irreverent, madura, amb més intensitat al nas i potser més corpulència a la boca. Un vi que creix amb el pas dels anys i marca diferències amb la resta de blancs de la zona. 
ImageColor
Groc ambre amb rivets grisos
Aroma
Fruita blanca d'estiu, com el meló i notes de mel i flors
Gust
Corpulent, afruitat, sorprenent, final fresc amb acidesa balancejada, com de mandarina
Envelliment
Jove
Temps de criança
Quatre mesos en acer inoxidable
Combinació
Des d'un aperitiu fins a un dinar de 12 plats
Raïm
Merlot
Viticultura
Tradicional
Comparteix aquest vi a les teves xarxes socials