Celler

Pascona

Un walking tour segur entre vinyes
mapaFalset
Priorat DO Montsant
Experiències


DESCRIPCIÓ
El celler Pascona ofereix visites completament segures, adequades al protocol de seguretat del Covid-19. Els enoturistes gaudiran del "Walking tour", un passeig per la finca de Can Fontanals, on tastar els vins als peus de la vinya on neixen. És una volta 100% a l'aire lliure, pensada per grups reduïts, amb distàncies de seguretat i màxima ventilació. El celler ha preparat un EPI (Equip de Protecció Individual), que inclou una mascareta certificada reutilitzable, una copa sanejada, una cinta per penjar la copa al coll cómodament i un barret de palla, per evitar les molèsties del sol. Tota la visita està pensada per fer-se a l'aire lliure.
Image
RECOMANAT
Les visites a Pascona són sempre diferents. Cada estació de l'any la vinya canvia, ofereix nous colors, dóna per descobrir l'estat fenològic de la vinya, explicat de manera planera i entenedora per en Toni Ripoll. Visitar el celler de la mà del propietari és una sort. En Toni transmet la passió i l'inconformisme per fer vins que defineixin molt bé el paisatge de Pascona, una finca diversa i rica, amb tres tipus de sóls (argila, granit i llicorella) que li permeten elaborar vins blancs, rosats, negres, dolços i rancis amb estil propi. A cada estació el Toni canvia els vins que tastem: durant els mesos de fred vins càlids, amb estructura i cos. Durant els mesos de primavera i estiu vins frescos i aromàtics. Els tastos són molt segurs. Només ens treiem la mascareta quan bevem. Les vistes es fan amb grups reduïts, de potser només dues persones, que ens permet tenir una interacció i personalització màxima.
Image  
INFORMACIÓ PRÀCTICA
L'enoturisme sempre s'havia caracteritzat per una visita al celler, però Toni Ripoll ha capgirat aquesta definició perquè visitem les vinyes. Els enoturistes no veuen les tines d'acer inoxidable, ni les bótes de fusta, ni la poc interessant sala d'embotellament que altres cellers tenen tant d'interès a mostrar. Aquí es respira natura i es tasta natura. Cinc minuts després d'haver començat la visita ja tenim un glop de vi baixant per la gola. Un vi de qualitat, amb uns història bonica rera de cada ampolla. En el conjunt de la visita descobrireu la història del celler, de la família, de la terra, definida a través dels seus vins. El seu Maria Ganxa ha obtingut el reconeixement a millor vi negre jove de Catalunya als Premis Vinari.Image
PREGUNTES FREQÜENTS
Durant els mesos que duri la pandèmia, el celler Pascona segueix totes les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat dels treballadors i dels visitants. Abans de programar qualsevol visita, contacteu per telèfon o per correu electrònic. En cas que es pugui, les visites es fan en grups reduïts i adaptats a cada circumstància. Les visites es fan aprofitant al màxim l'aire lliure. Els tastos segueixen les normatives vigents en cada moment, seguint les distàncies de seguretat que recomanin els protocols en cada moment. Mentre duri la pandèmia, també podeu comprar els vins de Pascona a la seva xarxa de botigues habituals.
Image  

Adreça
Fontanals, s/n
43730 Falset
Google Maps

Vins recomanats del celler Pascona
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials