Celler

Cava Carles Andreu

L'Hotel Trepat
mapaPira
Conca de Barberà DO Conca de BarberàDO Cava
Experiències


DESCRIPCIÓ

Carles Andreu és un celler familiar, situat a Pira, molt a prop de Montblanc, la capital de la Conca de Barberà. Són elaboradors de caves de qualitat i de vins, especialment de varietats arrelades a la comarca. Els seus productes s'elaboren únicament amb raïm collit a les seves vinyes. Són dels pocs cellers a Catalunya que poden gaudir del segell d'elaboradors integrals. El 2021 culminaran dos processos de qualitat: elaborar només caves de reserva (mínim 18 mesos de criança, segons el reglament de la DO Cava), que portaran a l'etiqueta la subzona de Serra de Prades. En pocs mesos també serà un celler 100% ecològic, segons el CCPAE. És la culminació d'una llarga història familiar, vinculada a la vinya des de fa tres segles, que comença el 1991 amb la fundació del celler, quan Carles Andreu comença a fer caves als baixos de la casa familiar. En aquest temps la seva impremta és enorme, especialment en el treball amb el trepat, una varietat de raïm autòctona de la zona, que produeix caves rosats frescos i vins negres excel·lents, amb poc grau i color. El primer elaborador de vins negres de trepat va ser Carles Andreu, el 2005. Avui el trepat és la varietat més característica de la comarca i l'ensenya arreu del món. Tot això ho podreu descobrir en una visita completa, diligent, amb un tast de vins i caves.
Image

RECOMANAT
Carles Andreu és un dels cellers de referència de la Conca de Barberà. És un dels nostres llocs preferits de la comarca. Les visites són fàcils i planeres. L'experiència és molt recomanable per parelles, famílies i grups d'amics. Una de les seves característiques és que la visita és gratuïta pels clients, així que podeu invertir tot el que vulgueu a la botiga, on gaudir dels seus caves i vins de qualitat (podeu veure una llista de les referències que us recomanem al final d'aquest article). Gaudiu d'un tomb per la història, de productes artesanals i ecològics, i d'un tast amb degustació espectacular.     
Image     
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Una de les coses que més m'agraden de visitar Carles Andreu és la seva visió integradora. Si sentiu les explicacions de Carles o Bernat Andreu entendreu perquè la Conca és una de les comarques amb més personalitat vinícola de Catalunya. Des del comerç de l'aiguardent, que va alimentar el famós Reus-París-Londres, fins a la fil·loxera i la pervivència d'una varietat única, com el trepat. Escoltant les seves paraules entendreu els vins i caves són el reflex d'un gran passat històric, patrimonial, cultural i social. 
Image 
PREGUNTES FREQÜENTS
Durant els mesos que duri la pandèmia, el celler Carles Andreu segueix totes les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat dels treballadors i dels visitants. Abans de programar qualsevol visita, contacteu per telèfon o per correu electrònic. Les visites es fan en grups reduïts i adaptats a cada circumstància i aprofitant al màxim l'aire lliure. Els tastos segueixen les normatives vigents en cada moment. 

Image


Adreça
C/Sant Sebastià, 19
43423 Pira
Google Maps

EXPERIÈNCIES
Visita al Celler Carles Andreu
Visita al Celler Carles Andreu
Vinyes, tomb per les caves i tast
Les visites al Celler Carles Andreu es fan tots els dies de la setmana, a les 10:45 i a les 12:00. És imprescindible fer reserva prèvia. Els idiomes són català i castellà i sota petició es poden organitzar grups en anglès, francès o alemany. La visita comença a la vinya, a l'entrada del celler, on coneixereu les varietats tradicionals de la Conca de Barberà, com el raïm Trepat en negre o el Macabeu en blanc. Després feu un tomb pel celler d'elaboració, on us explicaran com treballen el raïm per elaborar vins i caves. Abans hauran fet un repàs a la història local i familiar. Tot seguit visitareu la cava d'envelliment, situada sota de les vinyes. Al final sortireu a un pati original del s.XVIII, on podreu gaudir d'un tast a l'aire lliure. La visita és gratuïta pels clients i es fan tots els dies de la setmana a les 10:45h i a les 12:00h, excepte els dies 1 i 6 de gener, 25 i 26 de desembre, el primer cap de setmana d'agost i el dilluns següent per festa local. Al final de la visita podeu passar per la botiga.
1:00h. aproximadament
0 € per persona
Reserva ARA
Vins recomanats del celler Cava Carles Andreu
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials