Celler

MontRubí

Celler, restaurant i hotel de 5 estrelles
mapaFont-Rubí
Alt Penedès Penedès
Experiències


DESCRIPCIÓ

Visita a MontRubí, celler pioner a vinificar sumoll, amb un elegant restaurant i un hotel de cinc estrelles, on fer enoturisme al PenedèsMontRubí és un celler de vins autòctons, ecològics i vegans del Penedès, situat a l'Avellà, a uns 60 quilòmetres de Barcelona. La finca està formada per 100 hectàrees de boscos, amb 40 hectàrees de vinya de varietats tradicionals. MontRubí és el celler pioner a vinificar el Sumoll i treure al mercat un vi monovarietal. El celler també disposa del restaurant MontRubí i un wine bar amb jardí i piscina en un elegant xalet modernista, i l'Hotel Boutique de cinc estrelles Casa Gran 1771

RECOMANAT

Image

VISITA CELLER MONTRUBÍ

MontRubí és la història de la família Peris i l'Avellà. El celler està a l'antiga Cooperativa de l'Avellà, fundada a finals del s.XVIII. L'Avellà exportava vi a Cuba, perquè el Sumoll, tenia una acidesa excel·lent per aguantar la travessia. El xalet on hi ha el restaurant és la bonança que van portar els indians. Al segle XX, la fil·loxera i la plantació de varietats blanques per elaborar cava, fan que el Sumoll gairebé desaparegui. El 1984 la família Peris s'enamora de la finca i reobre un celler que havia estat dècades tancat.

ENOTURISME AL PENEDÈS

Després d'una primera etapa dedicada al cava, a partir del 2000, comencen el "Projecte Gaintus" per recuperar el Sumoll. La família Peris i l'enòleg Josep Queralt treuen el primer monovarietal del món: el Gaintus, el 2001. Avui els seus vins de Sumoll s'exporten a més de 22 països. El camí no ha estat fàcil: és una varietat delicada i difícil. Durant un temps va estar fora de la DO Penedès. Avui en dia és una de les varietats negra més admirades a la zona, plantada en vas, o en vertical.

Image

VISITA A CELLER AMB RESTAURANT

Els ceps de MontRubí són majoritàriament de varietats autòctones, com el Xarel·lo, el Macabeu, la Parellada, la Garnatxa negra o la Carinyena. A més, les feines de la vinya estan certificades ecològiques i molts dels seus vins també són vegans. Són una manera de viure i de fer vins d'acord amb el Penedès ancestral, gairebé ocult, on recordareu la vida dels avantpassats. Tot plegat ho explica el xef, sommelier i director de MontRubí a l'entrevista d'Alejo Peris a ENOTURISTA.

CELLER AMB HOTEL DE CINC ESTRELLES

L'Avellà està situat a la part més alta del Penedès, entre 400 i 800 metres sobre el nivell del mar. El poble és una desconnexió natural. Podeu caminar fins a l'ermita de Sant Andreu, gaudint d'un bany de vinyes i boscos, amb una balconada preciosa a la finca. MontRubí regala una desconnexió única, una forma de vida autèntica, antiga, rural, tan estranya de trobar que segurament estigui en vies d'extinció

Image

TURISME MICE

El celler disposa del restaurant MontRubí, amb carta i menú degustació amb vins. Hi ha un wine bar, amb terrassa, jardí i vistes a la piscina. És un dels projectes d'enoturisme més integrals del Penedès, que es completa amb l'hotel boutique Casa Gran 1771. Els amants dels animals podeu gaudir d'una visita a la finca de cavalls. Molt a prop hi ha el Castell de Font-Rubí o el Miravinya del Balcó del Penedès, o el fotogènic Roure d'Ancosa.


Adreça
L’Avellà
08736 Font-Rubí
Google Maps

Articles relacionats
També et pot interessar
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials