Celler

Altavins Viticultors

L'essència de la Terra Alta modernitzada
mapaBatea
Terra Alta DO Terra Alta
Experiències


DESCRIPCIÓ

La visita a un dels cellers de Batea que transmet més bés l'essència de la Terra Alta és Altavins Viticultors. Les visites us permetran descobrir el passat riquíssim de Batea, el cor vínícola de la comarca, on hi ha més de la meitat dels cellers de la Denominació d'Origen. Altavins és un elaborador que excel·leix amb les garnatxes: blanca, negra (o fina) i sobretot peluda. Joan Arrufí, conegut popularment com a 'Papeles' és un dels viticultors que més ha lluitat perquè aquesta varietat ancestral doni vins negres d'alta qualitat. Altavins és una fusió entre passat i futur. Tastant els seus vins es pot viatjar en els temps: des de la garnatxa blanca de l'Ilercavònia, els primers íbers que van poblar Batea, passant pels vins negres Domus i Tempus, un homenatge als romans; fins a culminar amb l'Almodí, una connexió amb els àrabs que van governar Batea. El passat del poble es pot apreciar passejant per l'antiga Vila Closa medieval, molt ben conservada gràcies a l'aïllament històric i la falta d'inversions a la comarca. Però sobretot visitant Altavins, que té un equip d'enoturisme dinàmic, pròxim i autèntic, que no pot dissimular l'amor per la terra i la història.
Image

RECOMANAT
Les visites a Altavins Viticultors solen allargar-se més del previst. Transmeten la feina amb passió, dedicació, esforç i orgull, ingredients que salpebren el caràcter de la comarca. Us recomanem que pregunteu per les visites especials, que solen fer de tant en tant, com ara els sopars maridats al celler amb restaurants amb Estrella Michelin, les veremes infantils o la clotxa (un dels plats típics de la Terra Alta) amb una caminada entre vinyes. Altavins és una proposta autèntica, divertida i molt amena. Ideal per aprofundir en la història, sense caure en tòpics. Com es pot llegir al mur de l'entrada al celler, els seus vins transmeten identitat, honestedat i mediterraneïtatImage
INFORMACIÓ PRÀCTICA
La visita al celler Altavins Viticultors és un bon punt de partida o de final per submergir-vos a la realitat vinícola de Batea. Hi ha més d'una vintena de cellers, cadascun amb els seus vins i amb la seva personalitat, marcada per les garnatxes, sobretot la blanca i la negra. El celler Altavins excel·leix amb la garnatxa peluda, la seva varietat estrella. Van ser pioners en embotellar el primer monovarietal i és dels cellers que tenen més finques plantades d'aquesta varietat a la Terra Alta. El poble medieval està ple d'encants, com la Plaça Major, la Capella de la Mare de Déu del Portal, els carrers de l'antiga Vila Closa medieval, l'església de Sant Miquel, el Mirador del Picatxo, el Calvari o les vistes impressionants des del Castell de Sant Joan d'Algars, amb una panoràmica del riu i de l'Aragó. Batea és terra d'història. Un dels cellers que millor ho transmet és Altavins
Image
PREGUNTES FREQÜENTS
Tot el que vols saber abans de visitar al celler Altavins ho trobaràs aquí. Recomanem que facis una reserva prèvia, a través del correu electrònic del celler. Abans pots remenar entre les múltiples opcions d'enoturisme que et presentem a continuació. Demaneu a la Núria Barceló (de dimecres a diumenge) si té alguna opció especial durant els dies que planifiqueu visitar-los. El celler està obert per venda de vins, també. Abans de marxar feu-vos una foto saltant davant de les parets de pedra seca que envolten el celler. Des que un grup de turistes orientals es va fer la foto amb en Joan Arrufí que s'ha convertit en una curiosa costum, que repetim molts visitants cada cop que els anem a veure. Sempre amb un somriure!
Image 

Adreça
Carretera a Vilalba, s/n
43786 Batea
Google Maps

EXPERIÈNCIES
VISITA AL CELLER I TAST DE VINS
VISITA AL CELLER I TAST DE VINS
Descobreix la història de Batea
Una visita per impregnar-vos del passat i el futur de la Terra Alta, sense moure-us del celler. Coneixereu les parcel·les que Altavins té plantats a la zona i podreu tastar els seus vins. Còmode i assequible
1:30h.
10€
RESERVA ARA
VISITA A LES VINYES I TAST DE VINS
VISITA A LES VINYES I TAST DE VINS
Una immersió amb la natura
Descobreix el pararadís natural de la Terra Alta amb un passeig entre vinyes. A Batea hi ha plantades la meitat de les hectàrees de vinya de la DO. La visita inclou un tast de vins comentat de tornada al celler.
1:30h.
15€
RESERVA ARA
AVENTURA A LA VINYA AMB FAMÍLIA
AVENTURA A LA VINYA AMB FAMÍLIA
Descobriu el tresor de la garnatxa peluda!
A través d'un passeig per les vinyes, els més petits faran una gimcana amb els més grans a l'aire lliure. L'activitat per a tota la família acaba amb visita al celler, tast de vins i una sorpresa pels menuts.
3 hores
De 4€ a 16€
GAUDEIX EN FAMÍLIA
VISITA AL CELLER I A BATEA
VISITA AL CELLER I A BATEA
La visita més curiosa
La visita 360 graus des del celler fins a Batea. Un poble extraordinàriament ben conservat des de l'època medieval. Passeig pels carrerons, l’església barroca de Sant Miquel i vistes al mirador de la Vall Major. Acabareu amb tast de vins amb un aperitiu al celler.
2:00h.
20€
RESERVA
PACK ALTAVINS
PACK ALTAVINS
Visita al celler i àpat en un restaurant de Batea
La visita més deliciosa. Comença amb una visita al celler, amb tast de vins. Seguidament descobreix els encants de la Batea medieval, amb un repàs de les històries curioses de la Vila Closa. I acaba amb un dinar maridat amb tast de vins del celler al restaurant Miravall (o similar).
4:30h.
39€
RESERVA
Vins recomanats del celler Altavins Viticultors
Altres vins del celler Altavins Viticultors
També et pot interessar
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials