Celler

Torelló

'La Barbequíu': un espai gastronòmic i d'enoturisme
mapaGelida
Alt Penedès DO Penedès
Experiències


DESCRIPCIÓ
La finca de Can Martí (Gelida) és un paradís natural. Els Torelló hi viuen des de 1395. Abans hi havia guineus, perdius, falcons, conills, abelles, papallones... que avui segueixen campant per les 135 hectàrees de la finca, a redòs de vinyes, oliveres i boscos. Torelló elabora vins i escumosos Corpinnnat al Penedès. A partir d'ara podeu tastar en un nou espai gastronòmic: La Barbequiú. És molt recomanable passar un dia coneixent el secret de la família: amor a la terra i paciència, molta paciència: més de 600 anys.
Image
RECOMANAT
La Barbequiú és el salt de Torelló a un enoturisme de qualitat i amb espai gastronòmic propi. Els dos germans, Paco i Toni de la Rosa Torelló, al capdavant del celler, han ideat un espai bucòlic, entre vinyes, on assaborir els seus vins i escumosos Corpinnat amb un àpat de luxe. L'oferta contempla visitar el celler, gaudir d'un tast de vins i quedar-vos a fer un menú degustació a La Barbequíu, on els vins i escumosos estan exposats en una preciosa moto-bar vintage: Piaggio Ape del 1964. En un còrner els Torelló hi han posat una taula de so que completa amb música l'experiència sensorial.Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Els vins i escumosos de Torelló surten d'una mateixa unitat territorial. A Torelló la natura no es maquilla, ni s’empolaina, ni fa veure que és especial. Ho és. I punt. La masia principal de Can Martí de Baix, on hi ha el celler i les caves és un cortijo a la catalana, amb pati porxat, claustre i piscina. A l'edifici hi viu part de la família. Perquè Torelló és família. La cava havia estat unes antigues cotxeres per carruatges que hi feien parada i fonda. Ara hi ha ampolles, algunes, mínim dos anys; altres, més de deu. A Torelló és dels pocs cellers del país elaboren els seus vins amb llevats naturals i autòctons. És una gran experiència degustar tot aquest resultat en unes taules envoltades de vinyes i d'història.
Image
PREGUNTES FREQÜENTS
'La Barbequiú' de Torelló arrencarà el mes de juny amb quatre dinars: els dissabtes 5, 12, 19 i 26 del mateix mes. Al juliol, participa en el festival Corpinnat Gastronòmic, on organitza 9 sopars de diferents restaurants de les quatre demarcacions catalanes. Xefs de coneguts restaurants com El Passadís d'en Pep, el bar Pinotxo de La Boqueria, el Sheyton by David Molina de Lleida, La Sidreria La Muralla de Cambrils o el Syrah de Girona es traslladaran a la masia familiar amb menús maridats amb els vins i escumosos de Torelló i la música d’un DJ en directe. Amb aquestes iniciatives Torelló vol ajudar a reactivar el sector i aportar el seu granet de sorra, donant suport a l’hostaleria amb una oferta oberta a la nova realitat, per donar resposta a les peticions d’un públic que demana més activitats a l’aire lliure. Descobreix aquí totes les opcions d'enoturisme per fer reserva prèvia.
Image

Adreça
Carretera C-243, km 13.5
08790 Gelida
Google Maps

Vins recomanats del Torelló
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials