Celler

Família Torres

El celler de la marca més admirada d'Europa
mapaPacs del Penedès
Alt Penedès DO Penedès
Experiències


DESCRIPCIÓ
Visitar el celler Família Torres a Pacs del Penedès és una oportunitat única per conèixer una història singular. Al Penedès s'hi fa vi des de fa més de 2.700 anys. La terra natal de la família Torres és el bressol del vi a Catalunya, tal com demostren les troballes al jaciment de La font de la canya, a Avinyonet. La família Torres són viticultors arrelats a la terra des del s.XVI. El 1870 van començar les seves activitats com a cellerers. Aquesta és la cinquena generació que es dedica al vi i a vendre'l arreu del món. El seu projecte a Catalunya ocupa 1.800 hectàrees de vinya i més de la meitat certificades com a ecològiques. Estan repartides sobretot pel Penedès, la Conca de Barberà, el Priorat i Costers del Segre i recullen l'essència de cada territori. També estan presents en diferents punts d'Espanya, Califòrnia i Amèrica del Sud. La història familiar comença a la finca Mas La Plana, un indret privilegiat, al bell mig del Penedès, on hi ha el celler i el Centre de Visites amb el museu de la família i el restaurant El Jardí El Celleret.
Image 
RECOMANAT
La finca del Mas La Plana, a Pacs del Penedès, és una  de les vinyes més emblemàtiques de la família Torres. Aquí hi ha plantat el cabernet sauvignon que dóna nom al vi insígnia del celler. El celler principal està situat en aquesta finca, amb vistes a Montserrat. Des de fa anys són pioners en la lluita contra el canvi climàtic i l'escalfament global. A Família Torres han mitigat les emissions de CO2, han apostat per les energies renovables, l'eficiència energètica i la mobilitat sostenible. De fet, el trenet amb què podreu visitar les vinyes és elèctric. Amb mesures com aquesta han aconseguit reduir un 30% les emissions des del 2008. L'objectiu pel 2030 és reduir la petjada de carboni en un 55%. A les vinyes hi ha una cura absoluta pel raïm: viticultura orgànica i i biodiversitat a les vinyes. Per això fan servir sistemes com instal·lació de caixes nius pels ocells, insectaris o ovelles.   
Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
El cor de la visita és el celler Waltraud. Una obra arquitectònica sostenible, que s'endinsa sota terra. La part exterior té una sèrie d'obres d'art contemporànies, mostra de la sensibilitat artística de la família. A l'interior s'aprofiten les estances soterrànies perquè hi reposin alguns dels vins més emblemàtics de la família: el Mas La Plana, el Reserva Real i el Fransola (Penedès), o el Milmanda  i el Grans Muralles (Conca de Barberà). Família Torres vinifica altres vins en cellers del Priorat (Mas de la Rosa, Perpetual, Salmos) o de Costers del Segre (Purgatori), a banda de vins en algunes de les principals DO d'Espanya, a Califòrnia i Xile. Totes les referències es poden comprar o tastar a copes al jardí restaurant El Celleret, on s'hi fa cuina de mercat adaptada als vins. Una oportunitat única per allargar l'estada al celler de la Família Torres.
Image
PREGUNTES FREQÜENTS
Durant els mesos que duri la pandèmia, el Centre de Visites de Família Torres segueix totes les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat dels treballadors i dels visitants. Abans de programar qualsevol visita, contacteu per telèfon o per correu electrònic. En cas que es pugui, les visites es fan en grups reduïts i adaptats a cada circumstància. Les visites es fan aprofitant al màxim l'aire lliure. Els tastos segueixen les normatives vigents en cada moment. La restauració segueix les distàncies de seguretat que recomanin els protocols en cada moment. Mentre duri la pandèmia, també podeu comprar els vins de Família Torres a la seva pàgina web i us els porten a casa còmodament en pocs dies. 
Image

Adreça
Finca el Maset, s/n
08796 Pacs del Penedès
Google Maps

Vins recomanats del celler Família Torres
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials