Celler

Jean Leon

Un celler de pel·lícula amb quatre "Vins de Finca"
mapaTorrelavit
Alt Penedès DO Penedès
Experiències


DESCRIPCIÓ
Jean Leon és un celler de pel·lícula. Des de l'entrada observareu les formes ondulades de l'edifici, esponjat entre les vinyes i el cel. Les vistes són impressionants, tant des de la terrassa oberta a l'aire lliure, com en els finestrals de l'interior de l'edifici, on es poden fer tastos còmodes i de manera segura. A l'interior hi ha el museu de Jean Leon, un home que té una història de novel·la, propietari d'un restaurant a Los Angeles, amic personal de James Dean o Marylin Monroe. La visita també és una clucada d'ull al Hollywood daurat. Jean Leon va ser pioner a plantar varietats franceses a Catalunya que donessin grans vins. Quatre dels vins del celler són considerats "Vins de finca", la màxima distinció pública d'un vi a Catalunya.
Image

 
RECOMANAT
M'encanta la classe i l'old style que transmet el celler Jean Leon. És un celler sofisticat i instagràmic. M'he fet una foto amb Marylin Monroe, Paul Newman i Frank Sinatra, escoltant històries de pel·lícula de Ceferino Carrión, el nom real de Jean Leon. La seva història la podeu recuperar en objectes que s'han conservat en un museu amè, que conté rareses com el seu Mercedes amb matrícula americana. És entretingut tastar els vins que ell va deixar com a testament, al costat d'alguns dels seus objectes més preuats. Una visita de cine.
Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
El paisatge des del celler és millor que un blockbuster. Assegut a la terrassa, tastant algunes de les varietats experimentals i efímeres, se us passen les hores observant el Penedès. Les postes de sol són de llegenda, com els seus vins. Marideu com es fa fosc amb vins emblemàtics com el Vinya Gigi, Vinya La Scala, el Vinya Palau o el Vinya Le Havre. Tots els vins són ecològics i de finca. Hi ha una superfície de 150 hectàrees per sentir-vos lliures. L'equip és jove i atent, sempre pensant en noves idees. Tastos, maridatges, experiències. Tenen a favor del territori, el Penedès més autèntic, intacte, tal com el va deixar Jean Leon.
Image
PREGUNTES FREQÜENTS
Per gaudir de l'enoturisme a Jean Leon és necessari fer reserva prèvia. Si vols gaudir de la terrassa i el wine bar, estan oberts de dilluns a divendres, de 12:30 a 17:00 i els caps de setmana de 12:30h. a 14:30h. Escriu un correu o truca'ls per consultar les visites al celler.
Image

Adreça
Château Leon, s/n,
08775 Torrelavit
Google Maps

Vins recomanats del celler Jean Leon
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials