Celler

Les Vinyes del Convent

El celler del Parc Natural d'Els Ports
mapaHorta de Sant Joan (Tarragona)
Terra Alta DO Terra Alta
Experiències


DESCRIPCIÓ
Les Vinyes del Convent és un dels cellers més espectaculars de la Terra Alta. Està situat a Horta de Sant Joan, al sud de la comarca, on els ceps tenen un clima diferent i especial. Són terres molt àrides i agrests, envoltades del Parc Natural d'Els Ports i clivellada pel riu Canaletes. Aquests dos elements marquen la seva personalitat: frescos i musculats. La resta el fan la cura del viticultor i la tecnologia punta que ha portat el celler a rebre nombrosos reconeixements, locals i forans, des que es va inaugurar el juny de 2017. Tot i ser un dels cellers més joves de la DO, té una història profunda, que el seu propietari, Elías Gil, explica amb devoció. Recorrereu a la visita l'arribada dels templers a Horta, descobrireu una rèplica increïble del convent de Sant Salvador (l'últim monument templer europeu, que dóna nom al celler) i arribareu a Pablo Picasso, un enamorat del poble i de la seva llum, que ara banya els ceps, que maduren el raïm que dóna vins únics i singulars.
Image

 
RECOMANAT
Les vistes des de Les Vinyes del Convent són difícils d'oblidar. El celler està ajagut entre vinyes, a mig camí entre Horta i el fantàstic monument natural de Les Roques de Benet. Està integrat al massís dels Ports, un espai històric i salvatge. Des del celler estant, a la part de dalt observareu la sortida o la posta de sol, reflectida en centenars de flascons liles i damajoanes on hi reposen a sol i serena vins per envellir. Tot en el celler és instagràmic. A dins, passejareu per grans sales de festes, menjadors per acollir banquets, cuines per alimentar un regiment... Baixareu a la sala de bótes, amb enormes foudres on envelleix el vi, descobrireu els seus escumosos i quedareu rendits a la garnatxa, la varietat estrella. I abans del tast, podreu visitar un museu senzillament únic: per la qualitat de les seves peces, tot eines del vi, i per la facilitat d'entendre per què servien. I vét aquí el gran secret de Les Vinyes del Convent: fer una carta d'amor a Horta i a la Terra Alta tendra i dolça. Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Els vins de Les Vinyes del Convent han rebut premis importants, dins i fora del país, malgrat ser un celler relativament jove. La tradició de l família Gil elaborant vins i la inversió en I+D+I del celler fa que els seus vins siguin molt ben valorats per a la crítica. Tastar és gaudir. Des dels blancs, com el fascinant Mas de Sotorres, elaborat amb garnatxa blanca. Fins el subtil i elegant Lola Bel, un rosat de garnatxa peluda deliciós. Passant pels negres, com el Mon Pare, un homenatge a la família i a la manera de fer reposada. Amb sort, podreu tastar un escumós, el Diferents i un dolç, el Presbiteri. Són vins molt bonics d'explicar... i de tastar. A la botiga del celler es venen a bons preus i us posen les coses fàcils per carregar-ne una caixa. Us estareu enduent un trosset de la història d'Horta, explicada a través dels seus vins i escrita amb passió pel seu propietari, Elías Gil, que rendeix un gran homenatge a la família, el poble i la comarca.
Image
PREGUNTES FREQÜENTS
Durant els mesos que duri la pandèmia, Les Vinyes del Convent segueix totes les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat dels treballadors i dels visitants. Abans de programar qualsevol visita, contacteu per telèfon o per correu electrònic. En cas que es pugui, les visites es fan en grups reduïts i adaptats a cada circumstància. Les visites es fan aprofitant al màxim l'aire lliure. Els tastos segueixen les normatives vigents en cada moment. Mentre duri la pandèmia, també podeu comprar els vins de Les Vinyes del Convent a la seva pàgina web i us els porten a casa còmodament en pocs dies. Els dies laborables les visites solen ser a les 11:00 i els caps de setmana a les 10:00 i a les 12:00. Hi ha visites a la tarda, excepte diumenge, si les reserveu amb temps. Tenen una oferta molt variada de visita i tast de vins, que va des dels dos vins (Els costums blanc i negre) per només 10€. Si escolliu un tercer vi, cal que hi afegiu 3€ més. La més recomanable és la visita amb tast de cinc vins, que val 16€ i inclou la col·lecció complerta. Si voleu tastar l'escumós heu de pagar els 10€ que costa l'ampolla, però si no us l'acabeu us la podeu endur. A la botiga hi ha vins freds. 
Image
 

Adreça
Carretera T-334 km. 0'5
43596 Horta de Sant Joan (Tarragona)
Google Maps

Vins recomanats del celler Les Vinyes del Convent
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials