Celler
Abadal
Història del Bages amb tastos gastronòmics
Santa Maria d'Horta d'Avinyó
Bages
Bages
Experiències
DESCRIPCIÓ
Visita a Abadal, celler familiar amb masia ancestral envoltada de vinyes i pedra seca, amb tastos i maridatges al wine bar, on fer enoturisme al Bages. Abadal és un dels cellers amb més història del Bages, que ofereix experiències úniques, envoltats de bosc i vinya, on gaudir dels seus vins elegants amb diferents propostes gastronòmiques. Des d'un modern bar de vins on tastar les referències del celler fins a una visita a la masia, on fer un viatge al passat vinícola de la comarca del Bages, recuperant tradicions, o fent un tomb per les vinyes més velles, on s'hi conserven barraques de pedra seca.
RECOMANAT
VISITA ABADAL
Abadal és un celler familiar, propietat de la família Roqueta (que encara hi viuen!), una llarga generació dedicada al vi i al cultiu de les vinyes. El celler es troba a Santa Maria d'Horta d'Avinyó, a la històrica Masia Roqueta, construïda el s.XII, que es conserva en un magnífic estat. Un dels grans atractius de la visita és un fer un viatge en el temps, on podreu badar en sales de bótes soterrànies, envoltats dels aromes dels vins dolços i rancis, entenent el pas del temps.
ENOTURISME AL BAGES
Abadal és un celler que conserva els encants dels cellers de la comarca, vinyes envoltades de bosc, amb vins que fan olor de paisatge (herbes del camí, sotabosc i balsàmics). A la visita podreu saber les curiositats del cicle de la vinya i aprendre de les varietats locals, que basculen entre les tradicionals (Picapoll, Sumoll, Mandó) o les foranes, molt ben adaptades a l'entorn (Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc o Sauvignon blanc), que donen Vins de Finca Qualificada, com el prestigiós Abadal 3.9.
TASTOS DE VINS I NATURA
Abadal conserva intacte el passat vinícola del Bages, que va ser la comarca de Catalunya on hi havia més vinya plantada abans de la fil·loxera, l'insecte que va destruir completament les vinyes. D'aquell passat esplendorós es conserven centenars de barraques de pedra seca, com les que hi ha a les vinyes d'Abadal, parets de pedra seca, o tines a peu de vinya. Aquestes construccions han estat declarades Patrimoni Immaterial de la Humanitat per la UNESCO. Actualment hi ha més de 6.500 construccions catalogades.
BARS DE VINS AL BAGES
Mireu on mireu, tot són detalls i racons amb caliu, meravellosament decorats que mereixen un especial d'una revista d'interiorisme. Les visites (que han estat premiades per la seva qualitat) acaben amb el tast dels seus vins. Un d'aquests racons és el Wine Bar, una terrassa envoltada de natura, obert al mateix horari del celler. Tots els vins del celler es poden beure a copes, amb algun aperitiu i amb assessorament o explicacions si les voleu.
TURISME MICE
Té una llarga experiència muntant esdeveniments. A Abadal fan els concerts de l'Abadal Music Fest, a la primavera, amb artistes catalans de renom, o un mercat de Nadal amb molta afluència. Tenen un calendari d'enoturisme que va variant, en funció de l'època de l'any, i una oferta variada d'activitats, adaptada a tot tipus de públic. El celler disposa de sales per per reunions privades, convencions, o trobades d'empresa, que complementen amb activitats d'enoturisme. Hi ha visites que requereixen un mínim de quatre persones . A es visites a l'aire lliure es recomana portar calçat còmode i crema solar.