Celler

Abadal

Història viva de la pedra seca del Bages
mapaSanta Maria d'Horta d'Avinyó
Bages DO Pla de Bages
Experiències


DESCRIPCIÓ

Abadal és un dels cellers amb més història de la DO Pla de Bages. És propietat de la família Roqueta, una llarga generació dedicada al vi i al cultiu de les vinyes. El celler es troba a Santa Maria d'Horta d'Avinyó, a la històrica Masia Roqueta, construïda al S.XI, que es conserva en un magnífic estat. La visita és molt complerta. El celler Abadal us ofereix experiències úniques, envoltats de bosc i vinya, on gaudir dels seus vins elegants amb diferents propostes gastronòmiques. Des d'un modern bar de vins on tastar les referències del celler fins a una visita a la masia, on fer un viatge al passat vinícola de la comarca del Bages, recuperant tradicions, o fent un tomb per les vinyes més velles, on s'hi conserven barraques de pedra seca. L'oferta és complementa amb estades per empreses o pícnics a la vinya per fer sense guia, gaudint del paisatge.   
Image

RECOMANAT
Abadal s'ha reinventat en els darrers mesos i totes les seves visites miren a l'exterior de forma segura. Hem fet el 'brunch entre vinyes', envoltats de natura. I la seva icònica ruta de les barraques de vinya (20€ per adults i gratuït pels nens), un recorregut a peu per descobrir el territori i també la història de la comarca, tant vinculada al vi. Són aproximadament 90 minuts en els que es caminen 2'5 quilòmetres i veureu algunes de les barraques que es conserven a la finca. Totes tenen el nom del pagès que cuidava aquella parcel·la i eren els refugis que ells mateixos es construien. El final de la ruta acaba en un clar de bosc, on hi ha una taula parada amb una focaccia de tonyina  pebrot escalivat, un rotllet d'alvocat i formatge fresc, cookies de brownie, ametlles i oli de la finca, acompanyat de vins deliciosos com el Picapoll Blanc, el Matís d'Abadal o el seu emblemàtic rosat. Però hi ha molt més!  Crida l'atenció l'activitat anomenada Silenci entre vinyes, que és un passeig per la finca amb un esmorzar tradicional amb vins del celler. Us donen un cistell de pagès i vosaltres escolliu el millor lloc per seure i gaudir. Les explicacions les donen amb uns vídeos que es poden descarregar amb un codi QR.
Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
A Abadal, mireu on mireu, tot són detalls i racons amb caliu, meravellosament decorats que mereixen un especial d'una revista d'interiorisme. Les visites (que han estat premiades per la seva qualitat) acaben amb el tast dels seus vins. Fan meravelles amb les varietats autòctones com el picapoll. Un d'aquests racons és el Wine Bar, una terrassa envoltada de natura, obert tots els dies de la setmana al mateix celler. Tots els vins del celler es poden beure a copes, amb algun aperitiu i amb assessorament o explicacions si les voleu.  També ofereixen diferents paquets degustació. Van des dels 12€ per tastar dos vins experimentals a 20€ per fer el tast dels quatre premium. Deixeu-vos seduir per l'experiència gourmet: un tast de vins premium (Abadal Nuat i Vi de Finca 3.9) amb un tast d'oli Mas Oliveres amb varietat Corbella fet al celler i mel que es recull d'unes arnes que hi ha vora les vinyes. Acompanyat de formatge delicat i subtil. Mmmm.
Image
 
PREGUNTES FREQÜENTS
Cal reservar amb antel·lació per totes les activitats enoturístiques per garantir la seguretat. Tot es fa en petits grups i la majoria de les activitats es poden fer de forma individualitzada. Durant els mesos d'estiu, els horaris del bar de vins són: de dimecres a diumenge, de les 11:00 a les 15:00 i els divendres i dissabtes de 19:00 a 22:00.
Image
VISITES


Adreça
Santa Maria d'Horta d'Avinyó
08279 Santa Maria d'Horta d'Avinyó
Google Maps

Vins recomanats del celler Abadal
També et pot interessar
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials