Celler

Mas Doix

L'expressió dels vins de Poboleda
mapaPoboleda
Priorat DOQ Priorat
Experiències


DESCRIPCIÓ
El nou celler de Mas Doix està situat en un dels punts més alts de l'entrada de Poboleda. L'edifici està ajagut sobre la llicorella, retent homenatge a la terra antiga que dóna personalitat als vins del Priorat. Dalt de la cinglera, observareu les impressionants vistes a la serralada del Montsant (1263 metres) i al poble. "Un dels objectius del celler és retornar a Poboleda l'expressió dels vins de qualitat", diu Valentí Llagostera, copropietari. La història del celler es remunta al 1998, però les vinyes són més que centenàries, replantades després de la fil·loxera a partir de 1902. Precisament donen nom a un dels vins més reputats del celler, d'una edició molt limitada.
Image
RECOMANAT
A Poboleda se la coneix com "la frescal" del Priorat. El municipi, situat al nord-est de la comarca té una temperatura per sota de la mitja del Priorat i una pluviometria una mica més alta. Amb el fort contrast tèrmic entre el dia i la nit, que regala maduracions més lentes al raïm (quan a les nits d'estiu s'arriba als 18-20 graus els ceps aturen la seva maduració). Això fa que la verema sigui més tardana que a la resta de la comarca i que els vins tinguin un extra de frescor . “Els vins de Mas Doix t’aixequen”, asegura el seu propietari. Durant la visita en podreu tastar diversos. Però el més recomanable és que ho feu després de visitar les vinyes més velles del celler. L'espectacle és increïble. Ceps de carinyena vella plantats fa més de 100 anys en un amfiteatre de llicorella.
Image
INFORMACIÓ PRÀCTICA
Després de més de 20 anys elaborant vins de qualitat, finalment Mas Doix ha pogut fer realitat el somni d'estrenar un nou celler. L'obra és majestuosa. Presidit per una muntanya de llicorella, el celler està integrat al paisatge, excavat entre les roques. Les portes d'entrada us menen a Poboleda i les de sortida al Montsant. Per dins hi ha una sala de tines, una de botes i un passeig circular que us porta de nou a l'entrada principal on hi ha una elegant sala de tastos amb vistes a la serralada. Allà podeu notar la força i la puresa dels seus vins, com una expressió nítida del paisatge.
Image
PREGUNTES FREQÜENTS
Durant els mesos que duri la pandèmia, el celler Mas Doix segueix totes les recomanacions sanitàries per garantir la seguretat dels treballadors i dels visitants. Abans de programar qualsevol visita, contacteu per telèfon o per correu electrònic. En cas que es pugui, les visites es fan en grups reduïts i adaptats a cada circumstància. Les visites es fan aprofitant al màxim l'aire lliure. Els tastos segueixen les normatives vigents en cada moment. 
Image

Adreça
Carretera T-702, Km. 4
43376 Poboleda
Google Maps

Vins recomanats del celler Mas Doix
Comparteix aquesta destinació a les teves xarxes socials