Visita a Cava Bertha, un celler familiar amb bar de vins i gastronomia envoltat de vinyes amb experiències d’enoturisme al Penedès. Cava Bertha està situat a Subirats, a l'Alt Penedès, a cinc minuts en cotxe de Sant Sadurní d'Anoia, la capital del cava, i a 15 minuts de Vilafranca, la capital de vi. El celler està envoltat de vinyes, amb vistes a la muntanya de Montserrat. Té una terrassa amb wine bar, que obre els dissabtes i diumenges, de les 11:00 a les 15:00h.
Dissabtes, i diumenges, a les 11:00h.
IDIOMES
Català, castellà i anglès
RESERVA PRÈVIA
Al formulari web de Cava Bertha.
Al WhatsApp de Cava Bertha de dilluns a divendres, de 7.00 a 15:00h.
TRANSPORT PÚBLIC
Com fer enoturisme en transport públic al Penedès?
Des de l'estació de Barcelona-Sants amb la Línia 4 de Rodalies Renfe fins a l'estació de Lavern-Subirats. Des d'allà, uns 10 minuts en taxi, o 30 minuts a peu. També es pot llogar una bicicleta.
TRANSPORT PRIVAT
Des de Barcelona, uns 50 minuts.
Des de Vilafranca del Penedès, uns 15 minuts.
Des de Sant Sadurní, uns 10 minuts.
Tens ganes de fer enoturisme al Penedès? És una zona vinícola, on gaudir dels atractius del turisme. Consulta les recomanacions d'ENOTURISTA per preparar una escapada d'enoturisme al Penedès. Revisa les millors experiències. Abans de fer una visita enoturística al Penedès, mira els cellers, restaurants, allotjaments, bars de vins, botigues de vins i espais culturals que et recomanem.
RECOMANAT
VISITA CAVA BERTHA
Cava Bertha ofereix una visita dissabtes i diumenges a les 11:00h, que dura una hora. S'ha de fer reserva prèvia, que inclou una taula al wine bar per degustar dues copes de cava. A la visita, descobriràs els secrets de l'elaboració del cava, el procés de transformar raïm en vi, en un passeig que va des del celler a les caves soterrànies, on els seus caves multipremiats reposen fent la segona fermentació.
WINE BAR AL PENEDÈS
Al final, si us ve de gust, podeu tastar els seus caves i vins, a copes o ampolles al seu espai gastronòmic. La carta de caves i vins us permetran tastar tots els productes de Bertha, com els coloristes caves de guarda Lounge, l'imprescindible Ivette, el versàtil Cava de Guarda Superior Brut Nature Reserva, o l'icònic Bertha Cardús, guanyador dos anys seguits del Millor Escumós Gran Reserva (2020 i 2021) pels Premis Vinari.
MILLORS CAVES PER VISITAR
El celler també disposa d'una gamma de caves Gran Reserva, com el S.XXI (en versió clàssica i rosé) o el Bertha Max. Així com també de dos vins blancs, Umami i Mountain, que neixen de les 2,5 hectàrees de vinya que envolten el celler, de sóls d'argila i calç, amb més de 65 anys d'antiguitat. Els caves i vins del celler els podeu gaudir en un espai gastronòmic molt elegant, en un comfortable espai interior, o en uns preciosos jardins exteriors, amb vistes a les vinyes i a Montserrat.
TAST DE VINS I CAVES ENTRE VINYES
Bertha té una extensa carta per acompanyar els seus vins i caves, amb aperitius com patates, olives, escopinyes, musclos, pop, seitons, anxoves, pa de vidre amb una espectacular fusta de formatges, botifarra blanca, llonganissa, bull de foie al cava o un increïble pernil Joselito.
CAVA FAMILIAR DEL PENEDÈS
Cava Bertha és un projecte personal de Josep Torres Sibill, viticultor i enòleg, que ha implicat a la seva dona, Gemma Flaqué, i que té com a protagonistes a les seves filles Bertha i Ivette. En Pep va començar a elaborar caves el 1989 a la casa familiar de Sant Sadurní d'Anoia, a l'escalf del seus pares. Una de les curiositats és que l'icònic cep de metall que hi ha a l'etiqueta del Bertha Cardús és un dibuix pintat originalment per la seva mare, que es pot veure en un quadre baixant les escales de les caves. El 2014 es traslladen al nou celler, als afores de Sant Sadurní, on han trobat més espai i un entorn privilegiat. Gemma Flaqué s'encarrega de l'enoturisme i la comunicació i és una magnífica amfitriona dels caves i vins familiars (a qui li encanten les xarxes socials!).
CELLER AMB VOCACIÓ SOCIAL
Els caves de Bertha expressen la mediterraneïtat de la zona del Penedès, amb l'ús de varietats ancestrals com el Xarel·lo, el Macabeu i la Parellada, i també Garnatxa, Muscat, Chardonnay o Pinot Noir. Bertha transmet aquesta sensació de família a la visita d'enoturisme. A l'espai gastronòmic us faran sentir com a casa, sovint hi ha algunes de les seves filles a la botiga, i en Pep i la Gemma acompanyen les visites, els serveixen les ampolles i mimen el detallisme dels plats i aperitius. Durant la visita també descobrireu algunes de les curiositats de Cava Bertha, la seva filosofia de respecte al medi ambient i a l'entorn natural, i la seva aposta per les llargues criances, que els han portat a exportar els seus vins arreu del món, acompanyats pel boca-orella, amb una relació qualitat-preu magnífica. Gemma Flaqué és la impulsora del projecte Autora, un vi del Penedès que recapta diners en la lluita contra el càncer de mama, tal com explica en aquesta entrevista a ENOTURISTA.