Com obrir una ampolla de vi lacrada en menys d'1 minut?

30 Desembre 2021
Com obrir una ampolla de vi lacrada en menys d'1 minut?

ENOIDEA

La manera més ràpida i fàcil d'obrir una ampolla de vi lacrada

Cada cop és més habitual trobar ampolles de vi amb lacre perquè molts cellers l'utilitzen per les seves ampolles de més qualitat i de preus més elevats. Però per molta gent és un problema saber com extreure aquest tap de cera, i obrir l'ampolla s'acaba convertint en  una operació una mica complicada i fins i tot bruta, perquè si el lacre no es treu correctament, acostumen a quedar moltes restes d'aquesta cera al coll de l'ampolla. La paradoxa és que precisament el lacre s'utilitza per protegir millor els vins mentre són a l'ampolla. 


La manera més fàcil d'obrir aquest tipus d'ampolles és fer-ho de la mateixa manera que s'obre qualsevol ampolla de vi. És inclús una operació per ràpida perquè s'elimina el pas previ de tallar i treure el lacre, una acció que sí es fa quan l'ampolla està segellada amb una càpsula metàl·lica. En el cas d'una ampola lacrada, es recomana agafar un llevataps de dos temps (els que porten els cambrers) i clavar el punxó directament sobre el lacre. Es va enroscant al suro fins al final i s'extreu el tap de suro i el lacre d'una sola vegada. Si queden algunes petites restes de cera al coll de l'ampolla, es treuen cap a fora.