Descobreix la nostra ruta per l'Alella, wild side

27 Juny 2019
Descobreix la nostra ruta per l'Alella, wild side

Sabies que la DO Alella és molt més que vinyes verdes vora el mar? Avui et proposem descobrir la part més boscosa i salvatge
Acompanya’ns en aquesta ruta per l’Alella, wild side
 

Us proposem travessar la DO Alella de mar cap a muntanya. Visitarem un mirador, 2 cellers, un restaurant i acabarem en un hotel rodejat de natura.
 Asseieu-vos perquè trencarem tòpics! Des d’aquest punt veureu que la DO Alella és la més petita de l’Estat però és molt gran. S’escampa més enllà de la costa. De fet, la majoria de les vinyes estan a la muntanya
Us ho demostrarem fent una excursió 100% sauló. Una terra sorrenca, que reté la humitat i dona vins frescos. És el que queda d’aquestes roques quan es van desfent.
El parc natural té miradors elevats des d’on veure que alguns cellers estan amagats al mig del bosc.
Image

A Tiana, fem parada a l’Ermita de l’Alegria. Ai, quim nom tan maco!
Un pèl més amunt, però heu d’estar molt en forma per anar-hi a peu, trobareu una bonica balconada on mirar l’horitzó i tastar vins. És el celler Quim Batlle. L’Alicia ens espera amb vins blancs amb sorpresa: tenen 2 o 3 anys de criança. Mireu quin color! Aquests costers s’han de treballar a mà i són ecològics. És molt cursi dir beure’s el paisatge però realment és així. Descobrim-ne més!
Image

De camí al Vallès, deixem els pins i apareixen les alzines. Fins i tot fa fresca!
Els establiments del col·lectiu VO cuinen amb productes que potser no heu sentit mai: tomàquet ple de l’etern, mongeta del carall, Col pell de galàpat
Al restaurant ‘El Jardí', tastem tomàquet de Montserrat amb mongeta del ganxet i ànec de la casa amb naps i bolets. I cireres de Cal Picanyol de Caldes
Image

Vet aquí un celler de conte, una masia del segle XIX en un indret idíl·lic. La casa on ara hi ha el celler de Can Roda la va construir la família Bonaplata, els impulsors de la màquina de vapor. Per dins, es conserva intacta!  Salons aristocràtics, cuines antigues… tot a punt per rodar-hi una pel·lícula.
L’amfitriona, la Pepi, prepara aperitius deliciosos en una Terrassa on ens oblidem del rellotge mentre tastem els seus vins, Frescos i amb un toc de bosc i herbes del camí.
Image

Gairebé tots els vins d’Alella són ecològics. És lògic acabar el dia en un hotel 100% respectuós amb la natura, l'ecoresort Mas Salagros. Al restaurant 1497, l’any de construcció de la masia, mengem tomàquets de l’hort amb burrata i timbal de quinoa amb verduretes i salmó. Tenen més de 170 vins, tots ecològics. 
Image
I el ressopo es pot fer en aquest cub amb vistes al bosc… o a la terrassa
Image
Del mar a la muntanya, hem creuat la DO Alella a través dels seus boscos i acabem amb una varietat de raïm ecològic i de varietat autòctona.